2016. december 6., kedd

Télapó, meg miegymások Tegnap este nálunk is kipucolódtak a csizmák. :) Olit jobban érdekelte Dani pomponja, de azért kicsit ő is pucolt :)


A gyerekek eredetileg 5:30-ra állították az ébresztőt... :-o :))) sikerült kiegyeznünk 6:17-ben végül.
 Olit sem kellett keltenem...
Liluc csuda boldog volt a fújós filccekkel :) Régebben mondta, hogy úúúúúgy szeretne. Mondtam, hogy kérje a Télepótól. "De Anya, a Télapó mindig sok édességet hoz... De tudod mit? Hozhatna most kevesebbet, ÉS a filceket!" Átadtam a Télapónak a kívánságot ;)

Danival sikerült megbeszélnem, hogy HA evett reggelit, és HA felöltözik, AKKOR építhet egy KICSIT, HA amikor szólok, akkor elcsomagolja.


Cuki volt, tényleg elcsomagolta, amikor szóltam! :)


-------
Ez volt a PR rész. Egy csepp ferdítés sincs benne, igaz minden szó. Idilli, igaz? Csak éppen nem ez a valóság...
-------


 Levi múlt hétfőn elutazott Magyarországra, péntekig. Hétfőn, kedden, szerdán alig beszéltünk, napközben nem zavarom, este meg itt van hajtás. Csütörtökön, mikor hívtam, hogy másnap mikor érkezik, jött a feketeleves. Új project, új beosztás, új vevő, új pofavizit, pénteken reggel telefonkonferencia, talán utána elindul. De, hétfőn 3-ra Pesten kell lennie, találkozni az új vevővel. Dilemmáztunk kicsit, hogy van-e értelme hazajönnie péntek éjjel, úgy, hogy hétfő reggel indulnia is kell vissza? Miután kiderült, hogy hétfőn reggel 7-kor lenne gépe, ami azt jelenti, hogy kb 4-kor kéne indulnia itthonról... Meg pénteken 4-kor még dolgozott, és hátra volt a posta, tesco-kör... Gyorsan eldölt a dolog... Szóval nem jött haza... 

 Majd kedden. Reggel indul, 7 körül, és 3-4-re itthon is van! Szuper, mert azt hittük, hogy szerdán van Télapó. Aztán rájöttünk, hogy kedden van... Kicsit pofánvágott a dolog. Egyedül Mikulásozni a Babákokkal... :( Mindegy. Megoldom.

 A hétvégéket ilyenkor nagyon nem szeretem. Szombaton meg is volt a kiborulásom, kétszer bőgtem. Igazából nem is tudom min, de le kellett eresztenem a feszültséget...

 Plussz ott volt a hétfő, durva logisztikai kihívás: Dani 12:25-ig suliban, 13:30-kor sport különóra, 15-18-ig szülinapi meghívás. A suli felnőtt tempóval 10 percre van, Danival 15-20 kb. Tehát az volt a terv, hogy suli, hazarohanás, ebéd, visszarohanás, sport, villamoshoz rohanás, buli, ott valakit elcsípni, hogy hozza haza, mert este már nem sok kedvem van Olit rángatni, akinek persze mindenhova jönnie kell velem. 

 Aztán, ahogy Danival beszélgettünk, arra jutottunk, hogy kihagyjuk a sportot. Így nyugisan tudott ebédelni, megírta a háziját, aztán a Hármakkal elmentünk villamossal a buliba, ahol sikerült is elcsípnem valakit, akivel leszerveztem, hogy este hozza Danit. (saját magam számára is meglepő módon, pikkpakk elintéztem a dolgot, cseppet sem feszélyezett, hogy szívességet kérjek valakitől. Nem ilyen vagyok (voltam?) egyáltalán... Még Levitől sem kérek, nemhogy idegenektől...) Szóval a hétfőt megoldottam. :)

 Aztán tegnap mondta Levi, hogy kedden sem jön. Perrpill ott tarunk, hogy FOGALMAM SINCS, hogy mikor jön haza?! Annyit kértem, hogy péntek estére jó lenne, mert szombaton cserkészet van a gyerekeknek, azt tényleg nem AKAROM vonattal-busszal megoldani. Meg tudnám, de nem AKAROM.

 Szombatig meg kell tanítanom a gyerekeknek a cserkész-szövegüket, 1-1 vers mindkettőnek, és ki kéne találnunk valami ajándékot is. Kettőt. És meg is kell csinálnunk.

 Mindegy. Koronát kértem karácsonyra. Azt mondta, megkapom. Kettőt is. ;) (kíváncsi leszek ;) )

Persze neki is nehéz... :(

Aztán itt volt a Télapó is.
Dani, édesem, azt gondolta a gumisárkányra, hogy az övé, és tökre örült neki. De a Télapó azt Olinak szánta... :-/ Mikor ez tudatosult benne, édesem, úgy sírt... Annyira annyira sajnáltam!  :((( Megegyeztünk, hogy közös lesz, Olié is, Danié is. De, ah... annyira rossz volt, ahogy sírt... :( Olit egyébként reggel kicist sem érdekelte a sárkány, őt a mogyoró (golyó!) jobban izgatta...


Attól tartok, lesz még sírás, Oli lefejezte a csokijukat... Nem mindet, de 10-ből 4-nek nincs feje... Remélem, délutánra elfelejtik, hogy nem csak ennyi manóka volt! 3 megjegyzés:

 1. Jaj, Drágám:(((
  Annyira átérzem az egészet....de ölellek:))))
  💜

  VálaszTörlés
 2. Hát, megérdemled a dupla koronát. You are a f.cking queen :)

  VálaszTörlés
 3. Tökre átérzem... és szuper, hogy kértél segítséget! Én sem szoktam, valahogy mindig megoldom egyedül inkább.

  VálaszTörlés